HPG Nisan ayı savaş bilançosunu açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Nisan ayı savaş bilançosunu açıkladı. Gerillalar 29 eylem gerçekleştirirken, 12 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 Skorsky helikopteri de darbelendi. İşgalciler ise kimyasal ve yasaklı silahlarla 12 kez saldırdı.

HPG NİSAN BİLANÇOSU

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, Newroz coşkusuyla bahara giriş yapmış ve Nisan ayını direniş ruhuyla karşılamıştır. Bakurê Kurdistan eyaletlerinden Medya Savunma Alanları’na kadar her yerde Apocu fedai ruhla mücadelesini sürdüren Kurdistan Özgürlük Gerillası, Nisan ayında da aynı kararlılıkla direnişini sürdürmüştür” dedi.

HPG açıklamasında, “İşgalci Türk ordusu Nisan ayında Bakurê Kurdistan eyaletlerinde Dêrsîm’den Mêrdîn’e, Botan’dan Colemêrg’e kadar birçok alanda operasyonlar gerçekleştirmiştir. Fakat bu operasyonlarının hiçbiri sonuç alamamış, Bakur gerillası baharla başlayan yıl pratiğine avantajlı bir giriş yapmıştır. Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları hava ve kara bombardımanları biçiminde aralıksız sürmüştür. Sömürgeci soykırımcı Türk devleti Medya Savunma Alanları’nda gerillaya saldırıp Başûrê Kurdistan’a dönük işgal amacına destek bulabilmek için çok yoğun görüşme ve kirli pazarlıklar yapmıştır. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin işgal saldırısından önce bu kadar destek arayışına çıkması ve yoğun çaba sarf etmesi, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişi karşısında yaşadığı zorlanmanın ve artık tek başına sonuç alamayacağını kabullenmesinin dışa vurumu olmuştur. Çünkü artık işgalci Türk ordusu ve devleti de, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yakaladığı taktik derinlik, teknik düzey, üstün performans ve Apocu fedai ruh karşısında tek başına sonuç alamayacağını açıkça görmüştür” denildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu hususlar da belirtildi:

“Bunu anlayan işgalci Türk ordusu 16 Nisan’da sessizce ve hiç medyaya yansıtmadan Metîna’ya dönük bir işgal harekatı başlatmıştır. KDP desteği ile yavaş yavaş alan yerleşmeyi ve adım adım ilerlemeyi esas almıştır. Böyle bir işgal saldırısı başlatmış olmasına rağmen açıktan duyurmamıştır. İşgalci Türk ordusu ve faşist özel savaş medyası bir yandan işgal saldırısına giriştiğini kamuoyundan gizlerken, diğer yandan da hemen her gün güçlerimizin kayıplar verdiğini iddia eden yalanları servis etmiştir. Nisan ayı direnişinde Ararat Herekol, Berjîn Yılmaz ve Zîn Zagros yoldaşlarımız şehadete ulaşmış, her üç yoldaşımızın da ayrıntılı kimlik bilgileri açıklanarak yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak yıl mücadelesine daha da kararlaşmış, taktikte yetkinleşmiş, kendisini her bakımdan hazırlamış ve büyük bir psikolojik üstünlük giriş yapmıştır. Bu temelde yıla giriş yapan güçlerimiz, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin işgal planlarını bozguna uğratmak için aynı kararlılık ve Apocu fedai ruhla mücadelesini sürdürecektir.”

NİSAN AYI BİLANÇOSU

Nisan ayı mücadelesinin ayrıntılı savaş bilançosu şu şekildedir:

TC ORDUSUNUN SALDIRILARI

Savaş Uçağı Saldırısı

 279

Helikopteri Saldırısı

   30

Yasaklı Patlayıcı Saldırısı

    11

Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı

     9

Kimyasal Silah Saldırısı

     1

GERİLLA EYLEMLERİ

Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi

   29

DÜŞMAN KAYIPLARI

Cezalandırılan İşgalci Sayısı

   12

Yaralanan İşgalci Sayısı

     3

İMHA EDİLENLER

Mevzi

     1

Radar Sistemi

     1

Mobesse Kamerası

     8

Projektör

    1

EL KONULAN SİLAH VE ASKERİ MALZEMELER

MPT-55 Piyade Tüfeği

     1

Silah Dürbünü

     2

Kafa Feneri

    1

Gözlük

    1

DARBELENENLER

Skorsky Helikopteri

    1