YPG savaşçısı Yılmaz ile Esen'in cenazeleri memleketlerine doğru yola çıkarıldı

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlarda dün çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Yılmaz ile önceki gün yaşamını yitiren Mahmut Esen'in cenazeleri memleketlerine doğru yola çıkarıldı.

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlarda dün çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Yılmaz (Erdal Garzan) ile önceki gün yaşamını yitiren Mahmut Esen'in (Şoreş Cirav) cenazeleri memleketlerine doğru yola çıkarıldı.

Kobanê'de, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlarda dün çıkan çatışmada Çelebi köyünde yaşamını yitiren Fırat Yılmaz (Erdal Garzan) ile önceki gün Şêx köyünde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Mahmut Esen'in (Şoreş Cirav) cenazeleri, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda aileleri ve MEYADER yöneticileri tarafından, kanton yetkililerinden teslim alındı. Suruç Devlet Hastanesi'ne getirilen cenazeler, buradaki işlemlerden sonra Urfa'ya getirildi. Yılmaz ve Esen'in cenazeleri yol üzerindeki Suruç'un Aligor Mahallesi'nde binlerce kişi tarafından karşılandı. 

"Şehit namirin" , "Ey şehid rêya te rêya me ye" ve "Bijî Serok Apo" sloganları ile Urfa'ya gönderilen cenazeler, Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Otopsi işlemlerinden sonra "Biji berxwedana YPJ/YPG'ê" ve "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde alınan cenazeleri Adana ve Siirt'e doğru yola çıkarıldı.

YPG'li Yılmaz'ın cenazesi yarın Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı'nda, YPG'li Esen'in cenazesi de yarın Siirt merkezde bulunan Zewyê Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.