YPG savaşçısı Çiftçi'yi binler uğurladı

DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'yi savunurken yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Çiftçi (Şerzan Botan) binlerce kişinin katıldığı törenle defnedildi.

DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'yi savunurken yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Çiftçi (Şerzan Botan) binlerce kişinin katıldığı törenle defnedildi.

DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'yi savunurken 10 Ekim 2014'te yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Çiftçi'nin (Şerzan Botan) cenazesi, Bitlis'e bağlı Olek köyünde bulunan "Xerzan Şehitliği"ne törenle defnedildi. Cenazeyi, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğu, HDP Bitlis milletvekilli adayları ve DBP'li il ve ilçe belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu binlerce kişi tarafından Buzlupınar Dinlenme Tesisleri'nde sloganlar eşliğinde karşılandı. Daha sonra "Xerzan Şehitliği"ne doğru yola çıkan yüzlerce araçlık konvoyu, yol güzergahındaki halk zafer işaretleriyle selamladı. Mezarlığa yaklaşık 500 metre kala duran konvoydakilar, PKK, KCK ve YPG bayraklarıyla sarılan Çiftçi'nin cenazesini omuzlara alarak, mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. KCK, PKK, YPG ve YPJ bayraklarını yürüyüş boyunca taşıyan halk sık sık "Şehid namirin", "Bijî berxwedana Kobanê", "YPG/YPJ dimeşe erd û ezman diheje" ve "PKK halktır, halk burada" sloganları attı. 
Çiftçi'nin mezarı başında düzenlenen törende konuşan baba Mehmet Selim Çiftçi, Kürt halkına baş sağlığı dileyerek, "Cenabı hak gerilla ve tutsaklara yardımcı olsun. Başta AKP olmak üzere tüm zulüm yapanların nefretle kınıyorum" dedi.

HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Nazime Avras ise, "Bugün Arîn, Şerzan, Botan ,Arîn Mirkan, Dilan Xerzan Kobanê özgürlüğünde ölümsüzleştiler. Şehitlerimiz ölümsüzdür" diye konuştu. 

HDP Bitlis Milletvekili Adayı Mizgin Irgat da, " Kürdistan topraklarının bizimdir. Kobanê'de Arîn Mirkan, Şerzan, Botan ve devrim şehitleri sayesinde bu halk özgürleşti ve Kürdistan özgürlüğü ilan edildi" dedi.

Dualar eşliğinde cenazenin defnedilmesinin ardından kitle mezarlıktan ayrıldı.