Gerilla Avaşîn, Zap ve Metîna’da vurdu

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Avaşîn, Zap ve Metîna’da işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi, 1 mobesse kamerası imha edildi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılara ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Avaşîn bölgesi;

13 Mayıs saat 16:00’da Şûkê alanındaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası imha edildi. Aynı zamanda işgalcilere ait mevziler ferdi silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Zap bölgesi;

13 Mayıs günü öğlen saatlerinde Kurojahro Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Metîna bölgesi;

14 Mayıs saat 14:40’ta Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

14 Mayıs saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

14 Mayıs saat 11:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

14 ve 15 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize karşı 13 kez zehirli kimyasal gazlar kullanıldı ve 2 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

14 Mayıs günü saat 16:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Mayıs’ta Xakurkê bölgesinin Lolan alanı 1 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanı 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 9 kez savaş uçakları ile bombalandı.”