YPJ'li Özdemir Gazi Mahallesinde son yolculuğuna uğurladı

Rojava Kürdistan’ının Tirpespî kentinde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Gülcan Özdemir (Sara Dersim) Gazi Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreni ardından son yolculuğuna uğurlandı

Rojava Kürdistan’ının Tirpespî kentinde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Gülcan Özdemir (Sara Dersim) Gazi Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreni ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine binler katıldı.

Tirpespî'de DAİŞ çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren YPJ'li Gülcan Özdemir (Sara Dersim) için Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi'nde binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi. Mardin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından önce Diyarbakır'a ardından da İstanbul'a getirilen Özdemir'in cenazesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan alınarak Gazi Mahallesi'ne getirildi. Gazi Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine KJA, YAKAYDER, SODAP, GÖÇ-DER, Demokratik Alevi Kadın Hareketi, TUAD, HDP İstanbul il yöneticileri ile yüzlerce kişi katıldı. HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un da katıldığı törende YPJ bayrağına sarılı Özdemir'in tabutu "Jin jiyan azadi", "Şehid namirin", "Bijî Serok Apo" sloganları ile karşılandı. Dini vecibeleri yerine getirilen YPJ'li Özdemir'in cenazesi kadınlar tarafından omuzlanarak, yürüyüşle Gazi Mezarlığı'na getirildi.

"Baharı uyandıran cemre gibi halkların bilincine güneş yüreğini umut oluyorsunuz", "Sara Dersim yoldaş halkların kardeşliğinin mücadelesinde yaşayacak" pankartlarının açıldığı törende konuşan YPJ'li Özdemir'in ağabeyi Kubilay Özdemir, "Üzgün değiliz aksine onurluyuz çünkü devrim şehitler ile yüceldi" dedi. Törende konuşan KJA İstanbul İl Koordinasyonu'ndan Türkan Esen ise Özdemir'in "Dersim'in isyan kızı" olduğunu ve kadın mücadelesini Dersim'den Rojava'ya taşıdığını söyledi.

Törende konuşan HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da Rojava'da kadınlar tarafından yapılan devrimin tüm dünya gündeminde olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Özdemir'in cenazesi sloganlar eşliğinde kadınlar tarafından toprağa verildi. Cenazeyi defneden kadınlar, Özdemir'in mezarına Kobanê'de taşıdığı şal, PKK bayrağı ve karanfiller bıraktı.