Önder: Saldırıya hükümet zemin hazırladı

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, genel merkez binalarına dönük saldırıyı "Ağrı provokasyonunun devamı" olarak yorumlayarak, hükümetin saldırılara zemin hazırladığını belirtti. Önder, kendi güvenliklerini sağlayacaklarını vurguladı.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, genel merkez binalarına dönük saldırıyı "Ağrı provokasyonunun devamı" olarak yorumlayarak, hükümetin saldırılara zemin hazırladığını belirtti.  Önder, kendi güvenliklerini sağlayacaklarını vurguladı.
Büklüm Sokak'ta bulunan HDP Genel Merkezi'ne sabaha doğru bir araçtan silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

'KİMSE KAFASINA ESİP ATEŞ ETMEZ'

ANF'ye açıklama yapan, HDP Milletvekili ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, "Sabaha karşı 04.00 sularında plakası belirlenemeyen beyaz bir otomobilden, birden fazla olduğunu düşündüğümüz saldırganlar binaya ateş açmışlar. Biz haberdar olur olmaz geldik. Binanın önündeki nöbetçi polisler aracın arkasından ateşle karşılık vermişler. Olay yeri inceleme vs. sabah ancak 10.00'da geldiler. Biz de buradayız" diye konuştu.
Saldırıyı Ağrı provokasyonunun bir devamı olarak değerlendiren Önder, HDP'nin barajı aşmasının partiyi şiddet sarmalının içinde göstererek engellenmek istendiğine dikkat çekerek, "Kimse kafasına esip sabaha karşı şunlara gidip ateş edeyim, demez" diye ekledi.

'AKP ZEMİN HAZIRLADI'

AKP hükümetinin kendilerine dönük saldırılara ciddi bir zemin hazırladığına vurgu yapan Önder, HDP'ye yönelik Antalya'nın Serik ilçesindeki saldırıyı hatırlatarak, "Hükümet görevlisi saldırganlarla pazarlık edip binanın tabelasını indirtemez. Parti binasına saldırmak suçtur. Burada yapılması gereken de saldırganla pazarlık etmek değildir. Serik'te yapılan budur. Geçen seçimi unutmayalım; Fethiye tabelasını devlet görevlileri indirmişti. Bunların hepsi saldırganları cesaretlendiren tutumlardır" şeklinde konuştu. 
Önder, şöyle devam etti: "Bunlar, halkla aramıza geniş koruma duvarları örmek istiyorlar. Kendimizi savunmasız ya da saldırı, tehdit altında hissedip halkla ilişkilerimizin arasına güvenlik bariyeri örmeye çalışıyorlar. Bu, bizim benimseyeceğimiz bir tutum değildir. Kendi güvenliğimizi alırız ama halkla aramıza duvar örmeyiz."

HÜKÜMET 'GEÇMİŞ OLSUN' DEMEDİ

"Komşularımıza teşekkür ediyoruz. Yüzlercesi eline çayını, pastasını alıp geçmiş olsun ziyaretine geldi. Yine yüzlerce telefon aldık, sivil toplum ziyarete gelmek istiyor. Halk eskisi gibi bu provokasyonlardan birebir etkilenme noktasında değil" diyen HDP Milletvekili ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, hükümet yetkilileri tarafından ise geçmiş olsun dileği almadıklarını açıkladı.