Münih'te HDP ile dayanışma konseri

Almanya'nın Münih kentinde HDP'yi destekleyen çevrelerin seçim çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 2 Mayıs'ta dayanışma konseri düzenlenecek.

Almanya'nın Münih kentinde HDP'yi destekleyen çevrelerin seçim çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 2 Mayıs'ta dayanışma konseri düzenlenecek.

NAV-DEM temsilcileri, DİDF, ÖDP, Devrimci Dayanışma ve demokratik kitle örgütlerinin 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimler için oluşturduğu platform çalışmalarına devam ediyor. Kentin çeşitli alanlarında bilgilendirme çadırları da açıldı.

'ÇOK SAYIDA SEÇMEN GÖNÜLLÜ ÇALIŞMAK İSTİYOR'

Seçim Komisyonu çalışanlarından Bedih Boylu, seçmen kayıt çalışmaları kapsamında 3300 kişiye ulaştıklarını belirterek, çok sayıda seçmenin HDP için gönüllü olarak çalışmak istediğini aktardı. Boylu, "Kentte kurulan seçim komisyonlarımızda olsun, alanlarda yaptığımız çalışmalarda olsun, her kesimden insanın HDP’ye karşı yoğun bir ilgisi var. Şehir merkezinde HDP ile dayanışma, bilgilendirme çadırı açtık. Çadıra da ilgi büyük. Kadın arkadaşlarla bilgilendirme çalışması yürütüyoruz" diye konuştu.

'KONSERE, YENİ YAŞAM'A DESTEK OLMAYA'

Boylu, 2 Mayıs'ta düzenleyecekleri ve HDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in de katılacağı konsere ilişkin ise şunları söyledi: "HDP ile dayanışma konseri düzenliyoruz. Egemen güçlere karşı yaşamın her alanında eşit, yaşanılır bir dünya arzusunda olanları konserimize, Yeni Yaşam çağrısına destek olmaya çağırıyoruz. Dayanışma konserimiz 2 Mayıs Cumartesi, saat 16.00'da düzenlenecek. Adres ise şöyle: Wolfratshausen-Loisachhalle Wolfratshausen."