Karabacak: Doğru yoldayız, arı kovanına çomak soktuk

Gözaltı süreçleri 24 saat uzatılan Gençlik Komiteleri ve Filistin İçin Bin Genç’ten 18 arkadaşının iktidarın İsrail ile ticaretini ifşa ettikleri için cezalandırılmak istendiğini belirten Demir Karabacak, “Doğru yoldayız, arı kovanına çomak soktuk” dedi.

FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ

1 Mayıs Taksim kutlamalarına yönelik keyfi yasağa karşın Taksim’e çıkan Gençlik Komiteleri’nden 18 gencin gözaltı sürecinin, üye oldukları Filistin İçin Bin Genç grubunun iktidarın ikiyüzlü politikalarını ifşa ettikleri gerekçesiyle 24 saat uzatıldığı ortaya çıktı. ANF’ye konuşan Gençlik Komiteleri ve Filistin İçin Bin Genç üyesi Demir Karabacak, arkadaşlarının iktidarın İsrail ile ticaretini ifşa ettikleri için cezalandırılmak istendiklerini vurgulayarak, 3 Mayıs günü herkesi Çağlayan Adliyesi’ne dayanışmaya çağırdı.

‘BİZİM ÜZERİMİZDEN TÜM GENÇLERE GÖZDAĞI VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Kendisi de iktidarın Filistin konusundaki ikiyüzlü politikalarını ifşa ettiği için “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla yargılanan Karabacak, Filistin İçin Bin Genç üzerinden tüm gençlere gözdağı verilmeye çalışıldığını kaydetti. Arkadaşlarının gözaltı sürecinin 24 saat uzatılmasının gerekçesi olarak Filistin İçin Bin Genç grubu olarak seçimden hemen önce 30 Mart’ta Şişhane’de ve seçimin ardından 6 Nisan’da Taksim’de yaptıkları eylemlerin gösterildiğini anlatan Karabacak, Filistin için bir yandan destek mitingleri yapıp, diğer yandan da İsrail ile ticareti sürdüren iktidarın ikiyüzlü politikalarını ifşa ettikleri için cezalandırılmak istendiklerine işaret etti.

‘6 NİSAN’DA GÖZALTINA ALINMAYANLARIN DA İFADESİ İSTENİYOR!’

İfade adı altında gözaltı süreçleri uzatılan arkadaşlarının zaten daha önce Taksim’deki eylemden ifadesinin alındığına dikkat çeken Karabacak, “6 Nisan’da Taksim’deki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’ne yürümek isterken işkenceyle gözaltına alınan arkadaşlarımızın zaten ifadesi alındı. Şimdi de arkadaşlarımızın verdiği ifadelerin eksik olduğu öne sürülerek gözaltıları uzatılıyor. Seçim öncesinde 30 Mart Şişhane eylemimizde ise gözaltı olmadı ama daha sonra o gün orada eylem yapan hepimize “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla soruşturma açıldı. Şimdi gözaltı süreçleri uzatılan 18 arkadaşımızın ‘polise mukavemet ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ iddiasıyla ifadeleri alınacak. İfadeleri alınacak bu arkadaşlarımızdan 4’ü 6 Nisan’da gözaltına dahi alınmamıştı. Ayrıca 18 arkadaşımızın 8’inin de 30 Mart Şişhane’de yaptığımız eylem bahanesiyle, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla ifadesi alınacak” diye konuştu.

‘TUTTURDUĞUMUZ ÇİZGİ İZLENMESİ GEREKEN SİYASİ HAT!’

AKP’nin seçimi kaybetmenin intikamını almaya çalıştığına dikkat çeken Karabacak, şunları kaydetti: “Bizim ifşa eylemlerimizin AKP’nin yerel seçimlerde muhafazakar seçmenlerden çok oy kaybetmesinde etkili olduğunu düşünüyorum. Keza 6 Nisan’da yaptığımız eylem sonrası da Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticaretin kısıtlandığını açıklamak zorunda kaldı. Arı kovanına çomak soktuk, şimdi de kendilerince bunun bedelini ödetmeye çalışıyorlar. Çünkü gerek 30 Mart’ta gerek 6 Nisan’da gerekse 1 Mayıs’ta onların hem işçi düşmanı politikalarını, hem de emperyalizme vermiş oldukları koşulsuz, şartsız desteği gözler önüne serdik. Bizim üzerimizden iki mesaj vermeye çalışıyorlar: Birincisi, benim izin vermediğim alanlarda eylem yapamazsınız, ikincisi ise benim kirli ilişkilerimi ifşa edemezsiniz. Bir de sosyalist gençlerle Müslüman gençlerin birlikte hareket etmesinden çok rahatsızlar. Bir yandan sosyalistlere, ‘Sen mahallenden çıkma’ derken, Müslüman gençlere de, ‘Bunlarla ne işin var?’ demek istiyorlar. Bu ise bizim doğru yolda olduğumuz gösteriyor. Tutturduğumuz anti-kapitalist ve anti emperyalist çizginin doğru siyasi bir hat olduğunu ve bu hattın başta gençler olmak üzere daha geniş kitleler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini gösteriyor.”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Herkesi 3 Mayıs günü arkadaşlarını sahiplenmek için Çağlayan Adliyesi’ne çağıran Karabacak, “Bugün Filistin İçin Bin Genci cezalandırmalarına izin verirsek onu da kaybedeceğiz. O nedenle gençlik hareketine boyun büktürmeye çalışanlara izin vermemeliyiz. Gençlere ve arkadaşlarımıza sahip çıkmalıyız” vurgusunda bulundu.