HDP Adayı Gül: İzmir CHP'nin kalesi değil

HDP İzmir 2. Bölge Adayı Dr. Gül, AKP hükümetinin sağlık politikasını eleştirdi. İzmir'in CHP'nin kalesi olmadığına dikkat çeken Dr. Gül, "Gerçek anlamda bir arada yaşamı, farklılıkları savunanları HDP saflarına davet ediyorum" dedi.

HDP İzmir 2. Bölge Adayı Dr. Gül, AKP hükümetinin sağlık politikasını eleştirdi. İzmir'in CHP'nin kalesi olmadığına dikkat çeken Dr. Gül, "Gerçek anlamda bir arada yaşamı, farklılıkları savunanları HDP saflarına davet ediyorum" dedi.
ANF'ye konuşan, HDP İzmir 2. Bölge Adayı Dr. Zeki Gül, kendi yaşam pratiğinin, HDP’nin savunduğu değerlerle örtüştüğünü ifade etti. 
Gül, "Meslek odası, TTB ve sendika örgütlenmelerinde uzun yıllardır çalışmaktayım.  Aynı zamanda 25 yıldır yaptığım gözlemlerde doktorluk ve hekimlik arasında bir fark olduğunu gördüm. Uzun yıllar önce işkence gören birisinin işkence gördüğünü söylememesine rağmen, anlar olduğunuzda bu farkı görebiliyorsunuz. İşte HDP ve diğer partiler arsındaki fark da bu kadar açık" diye konuştu.

'SAĞLIK TİCARİ ALAN OLDU'

AKP hükümetinin sağlık politikasını eleştiren Gül, şunları ifade etti: "Emek hareketleri on yıl önce 'muayene için nüfus cüzdanıyla gitmenin yeterli olması gerekli, herkesin ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanması gerekir' dedi. AKP de bu sözü alıp içini boşaltıp kullandı. Hastaneye bir müşteri olarak gittiğinizde nüfus cüzdanı yeterli ama nüfus cüzdanınız sizin muayene olmanıza yeterli değil! Eğer prim borcumuz varsa ya paranızla muayene olursunuz ya da bütün primlerinizi ödemeden muayene olamazsınız."
AKP’nin sağlığı paralı hale getirdiğini ve bir tüketim toplumu yarattığını belirten Gül, bugün devlet hastanelerinde muayene olmanın bedelinin 15 TL olduğunu hatırlatarak, "Kapalı ve cepten ödeme sistemi var ve bunu çok insafsızca yapıyorlar. Bir tansiyon ilacı yazdırmak için 30 TL muayene ücreti ödersiniz ama bu görünmez çünkü emekli maşından kesilir bu para. Önemli bir sorun da, sağlığı ticari alan olarak tanımlamıştır, AKP. Bugün Türkiye’de 2013 yılında 32 milyon insanın filmi çekilmiş, radyasyon ilaç değildir, bunu gelişmişlik olarak aktarıyorlar; bu gelişmişlik değildir" ifadelerini kullandı.

'AKP VE CHP İZMİR'İN SORUNLARINI DERİNLEŞTİRİYOR'

İzmir’in sağlıklı bir kent olmaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Gül, İzmir’in bir "göçler kenti" olduğunu da belirtti. Gül, şöyle devam etti: "Göçler kentinin birçok sorunu vardır. En uzun kıyı şeridine sahip olan İzmir’de kaç çocuk denizde yüzebilmiştir? Temel sorunlarımızdan biri de ulaşım sorunudur, AKP’nin sürekli metro çalışmasını sabote etiği söylenir ama CHP Belediyesinin de sorumlulukları vardır. İlçelere ulaşım sağlayan otobüsler kaldırılıp, raylı sisteme entegre edilmiştir. Bu çok büyük sorunlara yol açtı, özellikle yaşlı ve engelliler tek aktarmayla gidebilecekleri yerlere şimdi üç aktarma yapmak zorunda kalıyorlar. HDP, seçmenin İzmir’de AKP ve CHP arasında bir sarkaç gibi gidip gelmesini önleyecek ve bu sorunlara çözüm bulacaktır."

'İZMİR CHP'NİN KALESİ DEĞİL'

Kendisiyle birlikte 2. bölgede yarışacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına da değinen Gül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir televizyon programındaki  "İzmir CHP’nin kalesi değildir, sadece CHP’ye oy veriyor" konuşmasını hatırlatarak, Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den aday olmasının da bunun işareti olduğunu söyledi. AKP ve CHP seçmenleri arasında daha özgürlükçü ve bir arada yaşamı savunanların HDP’ye ilgi gösterdiğini söyleyen Gül, "Bu seçimler bir referandum. Nasıl bir dünya istiyoruz, nasıl bir yaşam istiyoruz; bunun cevabı olacak.  Gerçek anlamda bir arada yaşamı, farklılıkları savunanları HDP saflarına davet ediyorum" dedi.

KİMDİR?

1964 Erzurum doğumlu. İzmir’de yaşıyor. Evli ve 2 çocuk babası. 1987 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 25 yıldır İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dahiliye Uzmanı olarak görev yaptı. 1996 yılından bu yana hekim örgütü ve sendikal mücadelede yer alıyor. 2004-2010 Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyeliği yaptı. TİHV kurucu üyesidir. İnsan hakları, cezaevleri, Sağlık Bakanlığı ve sosyal güvenlik alanlarında kurumsal faaliyet yürüttü. Köşe yazarlığı, televizyon sağlık programı yapımcılığı üstlendi.