ESP’ Kürdistan Temsilcisi Ok Köln’de Türkiyelilerle buluştu

Almanya’nın Köln kentindeki Mültü Kültür Derneği’nde düzenlenen söyleşiye katılan ESP Kürdistan Temsilcisi Fethiye Ok, toplumsal muhalefetin tüm kesimlerinin kendisini HDP'de ifade edebileceğine dikkat çekti.

Almanya’nın Köln kentindeki Mültü Kültür Derneği’nde düzenlenen söyleşiye katılan ESP Kürdistan Temsilcisi Fethiye Ok, toplumsal muhalefetin tüm kesimlerinin kendisini HDP'de ifade edebileceğine dikkat çekti. Ok, AKP'nin gelinen aşamada dini istismar ederek artık eskisi gibi politika yapamadığını söyledi.

31 Mart günü, “Haziran Seçimleri ve son siyasal gelişmeler” şiarıyla AGİF’e bağlı Multi Kültür Derneği’nde söyleşi, Kobane ve Rojava'da özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anasına saygı duruşuyla başladı.

‘NEWROZ COŞKUSU SANDIKLARA TAŞINACAK’

Söyleşide; Köln'deki seçim çalışması ve HDP'nin desteklenmesine ilişkin AGİF temsilcisi genel bilgiler verdi. HDP'nin barajı aşması için tüm güçlerini harekete geçirdiklerini tam bir seferberlik içinde olduklarını vurguladı. Haziran seçimlerine kadar aktif çalışacaklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan ESP Kürdistan Temsilcisi Fethiye Ok; 2015 Newroz'una değindi. Türkiye'nin belli başlı metropollerinde ve Kürdistan'ın tüm illerinde, Newroz’un görkemli ve coşkulu geçtiğini, devrimci bir atmosfer hakim olduğunu belirtti. Newroz’un devrimci ruhunun Haziran'da sandığa taşınacağını hatırlattı.

HDP'nin seçimlerde ortaya koyduğu performansın, barajı bugünden yıktığını belirten Ok, emekçilerin, kadınların ve ezilen emekçilerin, oyuna sahip çıktığını ve aktif olarak HDP için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin ve Kürdistan'ın seçimlere kilitlendiğini hatırlattı.

AKP ÇATLAĞI BÜYÜYECEK

Müzakere sürecine ilişkin AKP içinde bir krizin olduğunu ve bu krizinde kamuoyuna yansıdığını söyleyen Ok, AKP içindeki çelişkileri bastıramamış seçim arifesinde patlamıştır. AKP içindeki çatlağın seçimlere de yansıyacağını ifade etti. Seçimlere hazırlıklı girenin HDP olduğunu söyledi. AKP'nin ise seçimlere hazırlıksız girdiğini söyledi.

Sosyalistler bakımında parlamentonun ne anlama geldiğini ve bilindiğini söyledi. Hiçbir mücadele aracının ret edilmeyeceğinin altını çizdi.

HDP'nin ve sosyalistlerin sokakta politika yaparak, kitlelerle buluştuğunu ve sokaktaki kitlerin sesini parlamentoya taşıma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

BATI’DA HDP’YE YOĞUN İLGİ

Toplumsal muhalefetin tüm kesimlerinin kendisini HDP'de ifade edebileceğine dikkat çeken Ok, AKP'nin gelinen aşamada dini istismar ederek artık eskisi gibi politika yapamadığını söyledi. AKP'nin dini istismar politikasının artık tutmadığını ve bozulduğunu hatırlatan Ok, kitlerin AKP'ye inanmadığını belirtti.

HDP'ye Türkiye'nin batısında yoğun ilgi olduğunu, CHP ve AKP'de kopmaların yaşandığını ifade eden Ok,  7 Haziran seçimlerinde, AKP'nin umduğunu bulamayacağını söyledi.

Göçmenlerin oylarının belirleyici olduğunu söyleyen Ok, Haziran seçimlerinde oyların HDP'ye verilmesini istedi. Sadece bununla yetinmemeleri gerektiğini belirten Ok göçmenlerin memleketlerinde de seçim çalışması yürütmeleri gerektiğini söyledi. Herkesin bulunduğu alanda seçim çalışmasına katılması gerektiğinin önemine değindi.