Demirtaş: Bu tür saldırılar partimizi asla yıldıramaz

Demirtaş, “Bu tür saldırılar partimizi asla yıldırmadı, yıldıramaz. Bize her zaman saldırı oldu, ama biz mücadele azmimizi güçlendirdik” dedi.

HDP Genel Merkezi’ne bugün düzenlenen saldırıya ilişkin ANF’ye konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu tür saldırılar partimizi asla yıldırmadı, yıldıramaz. Bize her zaman saldırı oldu, ama biz mücadele azmimizi güçlendirdik” dedi.

İki kişinin gözaltına alındığının söylendiğini belirten Demirtaş, “Bunlardan birinin 2011 yılında Ankara Genel Merkezimize saldıranlardan birisi olduğu söyleniyor. Bu dönemde bu tür provokatif saldırılar seçim ortamını germeye yönelik saldırılardır. Bizim bu tür prokovasyonların yaşanacağının farkındayız bu yönelik tedbirleri almış durumdayız. Bu tür provokasyonlara asla gelmeyeceğiz” dedi.

Hiçbir siyasi partinin düşmanları olmadığını da ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “Ne AKP, ne CHP, ne de MHP. Biz onlarla siyasi bir rekabete giriyoruz. Haksız, adaletsiz bir yarışa giriyoruz. Bunun farkındayız ve bunu biz bu saatten sonra ‘nasıl daha avataja çevirebiliriz’ uğraşısı içindeyiz. HDP durdurmaya çalışan birçok değişik güç var bu güçler zaman zaman bu provokatif tutumlarla ülkeyi gerilimli bir seçim atmosferine sokmak istiyorlar. Biz bunu çok tehlikeli görüyoruz bu oyunlara gelmeyeceğiz.

Bu tür saldırılar partimizi asla yıldırmadı, yıldıramaz. Bize her zaman saldırı oldu ama biz mücadele azmimizi güçlendirdik.

Buna karşı verilecek tepkiler asla reaksiyonel olmamalı. Herkes demokratik çerçevede HDP çalışmasını yürütmeli.”