Celal Başlangıç anıldı: Hakikati temsil etti

Gazeteci Celal Başlangıç için İstanbul'da anma etkinliği düzenlendi. Anmada Başlangıç'ın hakikati temsil ettiği vurgulandı.

CELAL BAŞLANGIÇ ANMA

Yaşamını yitiren Celal Başlangıç için Fatih ilçesinde bulunan Basın Müzesi’nde anma etkinliği düzenledi. Anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki ve DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz’ün yanı sıra Başlangıç’ın dostları, çok sayıda gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

İnsan hakları savunucusu Nimet Tanrıkulu, Celal Başlangıç’ın gerçeğin peşinde koşarak hakikatin izinden yürümeyi öğreten örnek bir gazeteci olduğunu vurguladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan TGS Genel Sekreteri Sibel Güneş, gazetecilerin geçmişten bu yana baskı altında olduğunu hatırlattı.

Avrupa Birliği Temsilcisi Sema Kılıçer ise Başlangıç’ın hakikati temsil eden bir gazeteci olduğunu belirtti, "Gerçeklerle yüzleşmemizi sağlayan bir gazeteciydi" diye ekledi.

Cumartesi Anneleri’nden Hanım Tosun da Başlangıç’ın Kurdistan coğrafyasında yapılan zulümleri haber yaptığı için sürgünde yaşamını yitirdiğini belirtti.