Barış ve istikrar için çözümün adresi Abdullah Öcalan'dır

Britanya’da yarım milyondan fazla işçiyi temsil eden İskoçya Sendikalar Konfederasyonu, 2024 genel kongresinde Kürt Halk Önderi Abdulah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütme kararı aldı.

İSKOÇYA SENDİKALAR KONFEDERASYONU

İskoçya Sendikalar Konfederasyonu Konfederasyon Başkanı Mike Arnott, kongrede alınan Britanya’nın Türkiye’ye silah satışı ve yine Kürt sorununa siyasi çözümün sağlanmasına ilişkin hem Britanya hem de Türk devletine baskı kararlarını değerlendirdi.

Türk devleti ve İngiliz hükümetine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ayrıca birtakım adımlar atılması yönünde çağrıda bulunduklarını ifade eden Arnott, “Bunun yanında Britanya hükümetini, NATO’da diplomatik girişimler başlatarak, Türkiye’ye yaptıkları silah satışını da durdurmaya çağırarak, ayrıca Kürt bölgelerinin de bombalanmasının derhal durdurulması yönünde de girişimlerde bulunmalarını talep ettik. Kuzey ve Doğu Suriye’de Kürt bölgelerine yönelik saldırıların durdurulmasını, yine Britanya hükümetinin Türkiye’ye Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmaları içinde baskı oluşturmasını sağlamak üzere kararlarımızın başında yer verdik” dedi.

Britanya İçişleri Bakanlığı ve Türk büyük elçiliğine da Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına ilişkin özel bir mektup yazacaklarını dile getiren Arnott, “Kongrede yarım milyondan fazla işçiyi temsil eden 300 delege, 25 yıldır esir tutulan ve son 3 yıldır da kendisinden hiçbir haber alınamayan Abdullah Öcalan, ana gündemimiz oldu. Avukatları ve ailesi ile görüştürülmemesini de tartıştık, sonuç bildirgesi ve kararlarımızı alırken delegelerden hiçbiri bu kararlara oylamada karşı çıkmadı ve tam tüm bileşenlerimizin net desteği ile bu kararları aldık” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan’ın çözümün anahtarı olduğunu da dile getiren Arnott, “Halihazırda Öcalan’ın özgürlüğü için çalışıyoruz fakat bu önemli kongre kararları, devletler üzerinde daha da ağır baskı yapmamızı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.